'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Retraite

Het leven is je gegeven

Het leven is je gegeven, door een wonder ben je hier en als jouw tijd is gekomen zal je ook weer gaan. In de tussentijd word je uitgenodigd om te groeien, te leren, te geven, te ontvangen, te helen en te ontwaken. Je leven is een stroom van gebeurtenissen die jou raken en terugbrengen bij je diepste zelf. Dit gaat gepaard met groeipijn, groeistuipen en veel uitdagingen. Maar ook met aangename verrassingen en ontroerende momenten en ontmoetingen die je raken tot in je ziel. Dit alles heeft tot gevolg dat je soms moe bent of soms zelf uitgeput omdat je nog zoekende bent naar een voortdurende staat van ‘thuis zijn’ bij jezelf.

Als je die staat al bereikt zou hebben zou alles anders voelen. Aan jou nu de uitnodiging om te kiezen voor rust en stilte. Vanuit een innerlijk weten dat jij het waard bent zonder je daarover schuldig of bezwaard te voelen. Het is tijd om jezelf terug te trekken, je te verbinden met jezelf en je op een rustige krachtplek op te laden en je overvloedig te laten overspoelen door liefde, aandacht en genegenheid.

Wanneer het leven je aanraakt

Wanneer het leven je aanraakt door oprechte liefde vanuit de bron kom je in een diepere stroom van bezinning en innerlijk weten terecht. Je voelt aan alles dat ‘je zeker weet’, zonder te weten waarom ‘je zeker weet’. Je hart hoort, ziet, voelt en resoneert. Je komt in beweging en alles om je heen beweegt met je mee. Soms kabbelend, soms intens maar zeker ook op woeste wijze. Echter, jij kiest steeds opnieuw om waardig en vol vertrouwen te blijven ademen. In de stroom van het leven blijf je krachtig rechtop staan, je rug recht, je voeten stevig verankerd met je wortels, je blik gericht op jouw innerlijke waarheid en je ogen vol compassie voor jezelf en je medemens.

Geboorterecht

Deze pure authentieke manier van leven en zijn is je geboorterecht. Zo ben je geboren en zo is het bedoeld vanuit de Universele levensbron. Wanneer je je ogen sluit, stil wordt en rustig ademhaalt, valt de hele puzzel in elkaar. Niets blijft ongezien en niets blijft onbegrepen. Je leert in overgave verblijven met het mysterie van onbeantwoorde vragen en je leert het wonder van het leven herkennen en erkennen. Wanneer jij dit ‘innerlijk weten’ op zielsniveau integreert en kan laten ‘zijn’ kan je thuiskomen bij jezelf. Dat is de retraite in jezelf. Luister naar je hart en weet dat rust en stilte je dierbaarste vervoersmiddelen zijn naar een waardevol en vervuld leven.

Bron tekst: Zielsrouteplannerkaartendeck Auteur Gerda Duin

 

 

Deel het bericht op social media!