'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Het belang van mediteren & lichaamsbewustzijn

Het belang van mediteren

Door elke dag een moment in stilte door te brengen, gaat een mens meer vreugde en rust ervaren. Mediteren doorbreekt de stroom van gedachten en zorgt ervoor dat de liefde meer kan stromen vanuit het hart. Mediteren versterkt de gezondheid en de innerlijke balans. Je komt door meditatie meer in je kracht en je vindt antwoorden in jezelf door de weg naar binnen te maken. Voor de meeste mensen is het heel lastig om vijf à tien minuten stil te zitten, zonder enkele prikkel van buitenaf. Het kan zorgen voor een enorme onrust en drang om iets te gaan doen.

Wanneer een mens zichzelf aanleert om iedere dag ongeveer tien minuten in stilte te gaan zitten en daarbij rustig in- en uitademt, heeft dit al een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. De onrust zal steeds minder worden en ook de ademhaling zal steeds rustiger gaan. Hierdoor kan je op een vrij eenvoudige maar effectieve manier in verbinding komen met je hart en de rest van je lichaam. Op het web zijn tal van wetenschappelijke artikelen terug te vinden over de gunstige effecten van meditatie. Als je daar nieuwsgierig naar bent is het prima om daar onderzoek naar te doen. Om geen onnodige tijd te verliezen, zou mijn advies zijn om zelf zo snel mogelijk te starten met dagelijkse meditaties van tien minuten. Een voetballer leert de kneepjes van het vak ook op het veld en niet uit een boek. Dat idee. Natuurlijk mag je ook langer dan tien minuten per dag mediteren, alleen is het belangrijk dat je de lat niet te hoog voor jezelf legt. Het gaat er juist om dat je op een ontspannen manier jezelf iets gaat aanleren. Het is het mooiste als je iedere ochtend je wekker een kwartiertje eerder zou zetten dan je normaal gesproken doet om de dag te beginnen met een (vroege) ochtendmeditatie. Juist op het moment wanneer ‘de wereld’ nog slaapt, is jouw bewustzijn het meest toegankelijk voor universele wijsheid die je verkrijgt omdat jouw ademhaling zich gaat afstemmen om de universele hartslag. Daarnaast is ieder moment geschikt, waarvan jij voelt dat het voor jou fijn is! Als je geen enkel moment op de dag geschikt vindt, dan is het belangrijk dat je hier toch ruimte voor gaat scheppen. Je bent tenslotte zelf leider over jouw dagschema.

Graag geef ik de lezers van dit blog een mooie bodyscanmeditatie van 45 minuten cadeau. Gewoon omdat het zo belangrijk is dat steeds meer mensen bewust gaan leven. Geniet ervan en scroll gerust eens door het uitgebreide assortiment meditaties & soulhealings heen.

Gerda Duin

Deel het bericht op social media!