'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Ik draag je zonder jouw last op me te nemen

Tijdens de ‘Terug naar je essentie’ retraite van Vrouw&Verbinding Retraites vond er een prachtige ceremonie plaats met 11 vrouwen in het ‘Energetic Mineral Bath’ in Elaisa Energetic Wellness. Iedere vrouw ging één voor één in overgave op haar rug drijven en mocht daarbij de keuze maken of ze dit zelfstandig of onder begeleiding van één of meerdere vrouwen wilde doen. Het maakte wel wat los, sommige vrouwen kozen er voor om dit alleen te doen en juist andere vrouwen stelden zich open om zich wel te laten dragen. Als organisator ging ik als laatste en mijn hoofd gaf vanuit een automatische reactie aan ‘Ik ga wel alleen’. Totdat ik mij in een splitsecond realiseerde hoe mooi het zou zijn als ik mij, aan het eind van deze retraite zou laten dragen door deze vrouwen. Ik moest er wel even een hobbel voor nemen, want mijn ego kwam er nog even tussendoor: Je kunt het toch makkelijk alleen Gerda? De vrouwen lieten me door het bad heen drijven en ik voelde mij echt gedragen en het voelde nog goed ook. Mij overviel het gevoel van ‘samen’ en ‘gebundelde krachten’. Ik voelde mij ook helemaal niet zwak ofzo, integendeel, het voelde als zeer kloppend, een mens hoeft het niet altijd alleen te doen. Na een paar rondjes drijven heb ik wel weer zelf de leiding genomen, het duurde me toch nog net iets te lang….

Veel mensen zien hulp vragen of accepteren als een teken van zwakte en praten liever niet over hun pijn en uitdagingen en dragen daardoor veel alleen, met als gevolg dat iemand daardoor nog verder in de pijn kan zakken. Vragen om hulp of het accepteren van hulp is een teken van heel veel kracht en getuigt ook van moed. Door simpelweg te zeggen ‘Ik kan het niet alleen, zou je mij willen helpen’ ontstaat er direct ruimte voor een mooie helende beweging. Je reikt uit naar een ander en daardoor kan iemand ook naar jou uitreiken. De ander draagt niet je pijn maar biedt wel een luisterend oor en kan je misschien, als je ervoor openstaat een goed advies geven of in contact brengen met iemand die jou misschien kan helpen. Wanneer een mens zich kwetsbaar durft op te stellen ontstaat er verbinding van hart tot hart en kunnen maskers van schijnveiligheid en weerstand wegvallen. Dat is leiderschap en dit zal altijd vruchten afwerpen, voor jou, je kinderen en andere dierbaren waar je mee verbonden bent, dat is een wetmatigheid waar je niet om heen kunt.

In maart 2022 vindt er wederom een ‘Terug naar je essentie’ retraite plaats en jij zou er bij kunnen zijn als je dat wilt. De intentie van deze retraite is het ontwikkelen van (meer) vrouwelijk leiderschap.

Je kunt de mooie uitgebreide retraite brochure aanvragen door een e-mail te sturen naar vrouwenverbinding@kpnmail.nl onder vermelding van ‘Brochure retraite maart 2022’.

Deel het bericht op social media!