'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Uit liefde geef ik terug

Uit liefde geef ik terug 

Te vaak en te veel dragen mensen de emotionele lasten van een ander. Vooral gevoelige kinderen nemen vaak onbewust de ballast van (één van) hun ouders op de schouders. Totdat er een dag komt en het niet langer meer gaat. De grens van het kunnen dragen is dan vaak al ver overschreden.

Onderstaande tekst heb ik geschreven voor kaartendeck ‘De Uitnodiging’ en deel ik graag met je.

Lief mens, deze kaart komt met een belangrijke boodschap. Het is tijd om je bewust te worden van het feit dat je de afgelopen jaren ballast hebt gedragen die jou niet toebehoort. Als sensitief persoon voel je als geen ander aan, wanneer een ander pijn en verdriet heeft. Dat kan een hele mooie kwaliteit zijn, als je jouw eigen grenzen goed bewaakt. In dat geval kan je jouw sensitiviteit in zetten als hulpbron om de ander te helpen inzichtelijk te maken, wat jij voelt en waar heling nodig is. Deze kaart duidt meer op het feit dat je uit verbinding bent gegaan met jezelf om een ander persoon (of meerdere personen) te willen redden of te behagen. Je hebt hierbij systemisch gezien jouw plek verlaten en bent onbewust op de plek van de ander gaan staan. In de praktijk vertaalt het zich zo, dat je jezelf verantwoordelijk hebt gevoeld om de ander gelukkig te maken en daarmee heb je een hele grote taak op je schouders genomen, die sowieso gedoemd was om te mislukken. Je kan namelijk niet iemand anders gelukkig maken en iemand anders kan jou niet gelukkig maken. Geluk en vreugde komen van binnenuit. Alles wat je van buitenaf nodig hebt om je blij en gelukkig te voelen, is van tijdelijke aard. Vanuit liefde en/of compassie voor iemand anders, heb je innerlijk besloten om voor de ander te zorgen. Daar ben je te ver in doorgeschoten. Deze kaart wil je nu als richtingaanwijzer meegeven, dat je dit patroon echt moet gaan doorbreken. Het kan heel pijnlijk zijn om een dierbaar iemand te zien worstelen, maar ieder mens heeft hierin eigen verantwoordelijkheden te nemen, jullie beiden. Mogelijk draag je zelfs nog de ballast van iemand die niet meer leeft. Denk bijvoorbeeld aan de ballast van een overleden ouder of grootouder. Energetisch ben je belast vanuit je familiesysteem, dat is een wetmatigheid. Gelukkig ook met goede energie en versterkende delen, maar helaas ook met de trauma’s uit de geschiedenis. Deze pijn en zware energie slaat zich vaak op in de baarmoeder van de vrouw. Hierdoor kan je niet volledig in je goddelijke vrouwelijke kracht komen. Je gaat bewust of onbewust gebukt onder schuld- en schaamgevoelens. Het is tijd om deze nu los te laten en terug te geven, ongeacht of je weet bij wie deze traumapijn vandaan komt en of deze persoon nog leeft. Begrijp goed dat je niet tekortschiet als je teruggeeft wat niet (langer) bij je hoort. Het is een daad van liefde als je de ander laat dragen wat van de ander is. Je kunt er altijd voor iemand zijn. Echter, door pijn en verdriet van een ander te dragen, ga je juist uit je kracht en belemmer je de ander ook de weg van echte heling te bewandelen. Pas als je teruggeeft wat bij een ander hoort, kan je jezelf helemaal omarmen en je mooiste leven gaan leven.

De Uitnodiging

Stel jezelf voor dat je nu vanuit liefde alles teruggeeft wat niet van jou is en jou uit je kracht haalt. Leg een hand op je hart en spreek zachtjes de volgende zinnen uit:

  • Ik verbreek alle banden met zwaarte, in het besef dat ik lichter mag leven.
  • Ik ben niet schuldig aan de trauma’s die in het verleden hebben gespeeld binnen mijn familielijn, het is niet mijn schuld.
  • Ik geef liefdevol terug wat mij niet toebehoort.
  • Ik ben vrij van energetische pijn uit mijn verleden.
  • Ik laat los wat niet van mij is.
  • Ik ben vrij om in liefde te leven en dat ga ik doen ook!

Meer informatie over kaartendeck ‘De Uitnodiging’ – Click hier

Deel het bericht op social media!