'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Jouw geboorterecht

Zo mooi als het leven is, zo grillig is het ook.

Het leven is een reis, waarvan je niet weet hoelang de reis duurt, net zoals je dat van je dierbaren niet weet. We hebben wel invloed op de invulling van de reis, die we mogen maken, ongeacht onze uitdagingen, teleurstellingen en verliezen die we door maken als mens.

Het is niet de lengte van onze reis die maakt dat we waardevol kunnen leven, het zijn de stappen die we zetten gedurende de reis, vanuit ons hart, die maken dat wij vreugde, passie en liefde kunnen voelen en uitdragen.

Het zijn vaak de mensen die grote verliezen hebben geleden, die het meest verbonden zijn met hun hart en hun zielsmissie. Deze mensen hebben intense pijnen doorstaan en hebben hun lot omarmd, uit liefde voor het leven en uit leven voor zichzelf en hun dierbaren. Dit getuigt van enorm veel moed en kracht.

Mens zijn is onlosmakelijk verbonden met loslaten, rouw, rauw, verlies, littekens en teleurstellingen, dat is een wetmatigheid. Hierdoor kunnen we een bepaalde periode van ons leven lam geslagen zijn en dat mag ook. Daar kan je niet zomaar overheen stappen, dat zijn processen die vragen om ruimte, om liefde, om toewijding om koestering en om heel veel geduld en kracht.

Vergeet tijdens dit soort donkere dagen niet, dat de zon voor jou ook nog altijd schijnt, zelfs al ervaar je het van binnenuit niet zo. Weet dat deze fase je zoveel dichter bij je authentieke kern brengt. Weet dat er mensen zijn die jou willen ‘dragen’ en er voor je willen zijn. Weet dat er een natuurlijk proces in je leven aan het ontvouwen is waarbij je in verbinding wordt gebracht met de ‘ware reden van jouw bestaan’. Het leven is grillig en onvoorspelbaar. Maar het universum is er voor je en niet tegen je!

In de donkere momenten van jouw leven, kan er, als jij je hart geopend blijft houden, weer een sprankje licht binnen komen. Dit sprankje licht vindt vanzelf naar verloop van tijd weer haar eigen weg, door jou heen en vanuit jou weer naar buiten toe.

De grilligheid van het leven, doet ons beseffen hoe bijzonder alles is. Hoe het leven op zichzelf een wonder is. Dat jij een wonder bent. Blijf niet hangen in kleine dingen die niet de moeite waard zijn om je druk over te maken. Geniet van een kopje koffie in de ochtendzon. Geniet van een glimlach van een dierbaren. Van een lief berichtje van een medemens. Wees zelf ook die persoon die andere mensen laat glimlachen. En durf te dromen en maak je dromen ook waar, vanuit je hart. Wanneer je de pijn van het leven intens diep hebt gevoeld, ben je ook geraakt door de bron van het leven, tot in je essentie aan toe. Jij bent de essentie! Droog je tranen. Zie wie je werkelijk bent. Verbind je met je innerlijke weten en zet je intuïtie in om te doen wat je te doen hebt in dit leven. Stap uit de schaduw en stap in je kracht. Je leven doet er toe. Jij doet er toe. De cirkel van zingeving is compleet op het moment dat jij in het licht stapt en laat zien hoe mooi jij bent met jouw talenten, met jouw lach, met jouw inzichten en met jouw unieke zijn.

Deel je liefde in overvloed zodat je de liefde ook in overvloed weer naar jou terug zal stromen.

Als je dit begrijpt en uitdraagt, geef je uiting aan jouw geboorterecht.

Het traject ‘Wedergeboorte van het goddelijke vrouwelijke‘ brengt je terug bij je authentieke zelf.

Deel het bericht op social media!