'Omdat bewustwording (jou) zoveel mooier maakt'

Kwetsbaarheid

Zielscode: Kwetsbaarheid

Wanneer je om jezelf te beschermen je zo nu en dan achter een muurtje verbergt betekent dit ook dat je je niet op een dieper niveau kunt verbinden met jezelf en met de ander. Wellicht denk je dat het veiligheid biedt en een stukje controle en comfort maar in feite ben je niet in staat op dat moment om bij je hartgevoel te komen en te blijven. Echte menselijkheid toont alles, wellicht niet aan iedereen maar toch op zijn minst aan de mensen die je dierbaar zijn. Alleen door kwetsbaar te durven zijn, je onzekerheid te laten zien en ook eens je twijfel te uiten ben je in staat om een diepere verbinding met jezelf en de ander aan te gaan. Wanneer je je steeds opnieuw verschuilt achter jouw veilige muur raak je afgesneden van je ziel en zo ook van het leven. De prijs die je dus voor deze schijnveiligheid betaald is ontzettend groot. De stroom van het leven kan niet vrijelijk in jou stromen en je gaat dus meer en meer een gebrek aan inspiratie en intimiteit ervaren. Op een bepaald moment weet je niet meer hoe het voelt om je hart te laten spreken. Het is angst wat de boventoon voert en angst is nooit versterkend en stagneert vitale levensfuncties.

Voor vrouwen is het belangrijk om naast het contact met het hart ook in verbinding te komen met het buikgevoel. Via je buik ben je in contact met je authentieke kracht en met een bron van creativiteit. Wanneer je vaker de ‘veilige muur’ optrekt raak je in de war. En zo sijpelt er kostbare levensenergie weg, je piekert en je twijfelt veel en je ervaart dan steeds minder levensenergie en vreugde. Laat duidelijk zijn dat er best situaties zijn dat het even versterkend is om een muurtje op te trekken. In het contact bijvoorbeeld met mensen met een hele lage energie, dan kan het muurtje jou even beschermen. Maar lief mens, begrijp ook goed dat jij geboren bent om een mooi en waardevol leven te leiden (en niet met een lange ij), en dat het juist jouw kwetsbaarheid is die maakt dat je kan groeien en die jou ervoor zorgt dat jouw hart en ziel gezonde voeding krijgen.

Je hoeft niet langer je best te doen om leuk gevonden te worden ten koste van jezelf. Alleen door echt trouw te zijn aan jezelf bewijs je jezelf de grootste daad van zelfliefde. En dit is de meest krachtige energie die levensvreugde en inspiratie aanwakkert. Achter de veilige muur kan alles overzichtelijk en comfortabel lijken. Maar zonder de muur begint het echte leven te stromen. Daar kan je lachen en huilen, onderuitgaan en weer opstaan, intens houden van en ook af en toe diep geraakt worden. Dit is leven in optima forma. Ja zeggen tegen het leven en dus tegen jezelf. En het muurtje heb je allang niet meer nodig. Dat is een verzinsel van je hoofd. Alles is goed en je hoeft niet voortdurend op scherp te staan en jezelf te bewijzen. Laat je raken door het leven en de liefde. Door pijn en vreugde. Het één kan niet zonder het ander bestaan. Wees mens in al je kwetsbaarheid en sta jezelf toe om jezelf te zijn. Dan begint alles te stromen en lacht het leven je toe.

 

Bron: Zielsrouteplannerkaartendeck

 

 

Deel het bericht op social media!